Komfortventilation

Vitus Bering

VIA University College er Danmarks tredje største uddannelsesinstitution og desuden den største professionshøjskole vi har i Danmark.

Vi er blevet stillet opgaven at levere ventilation til uddannelsesstedet i Horsens, der huser 2.100 medarbejdere og 16.000 studerende centreret om 7 campus byer.

Undersøgelser har ofte vist at varm og tung luft kan svække koncentrationen og dermed er det indeklima airteam skaber på VIA væsentligt for, at de studerende trives i undervisningslokalerne og det skaber samtidig optimale rammer for indlæring.

Vitus Bering Innovation Park er blevet bygget som et energiklasse 1-hus. Topmoderne, energibesparende teknologi og materialer sikrer, at byggeriet opfylder de strenge krav. De i alt 8000 m2 byggeri huser i dag udviklings- og vækstorienterede firmaer, erhvervsrådgivning og uddannelsesaktiviteter.

Vores kunde er Pihl og entreprisesummen på Vitus Bering er 6.015.260,-.

Projektet startede i slutningen af marts 2009 og blev færdigt i starten af oktober samme år.

Der er tale om 2 st. ventilationsaggregater der udskifter tilsammen ca. 44.000 m3/h via opblandingsventilation.

Den største udfordring i projektet har været den korte byggeperiode som projektet skulle færdiggøres indenfor, men med op til 4 montører på sagen er det lykkes airteam at overholde tidsrammen og udføre arbejdet på optimal vis.

Billeder fra projektet