Komfortventilation

Jyske Bank Boxen

MCHs multiarena, for nyligt omdøbt til Jyske Bank BOXEN, er den nyeste del af MCH A/S i Herning, der også tæller MCH Herning Kongrescenter, MCH Messecenter Herning og MCH Arena. Det store kompleks huser alt fra FC midtjyllands fodboldkampe til diverse mødeaktiviteter, events, erhvervs- og virksomhedsarrangementer og udstillinger. Med flere end 400 arrangementer om året er der nok at se til, og det stiller store krav til kapaciteten og omstillingsmulighederne i de enkelte dele af MCH A/S.

Multiarenaen er Danmarks nye nationale arena og den er den eneste af sin art i landet. Det har fra starten været klart, at byggeriet skal være i stand til at danne ramme for store indendørs koncerter, ishockeykampe, badminton og sågar et transportabelt svømmeareal, hvis det skulle komme til det.

Den enorme variation af arrangementer stiller store krav til ventilationen, idet det skal være muligt at lave et enormt luftflow ved koncerterne. Derudover skal systemet kunne omstilles til badminton, hvor det naturligvis er af afgørende betydning, at luftcirkulationen ikke påvirker fjerboldens bane.

Til at sørge for komfortabelt indeklima i multiarenaen og de omgivende service- og VIP-faciliteter har vi i alt installeret 16 ventilationsaggregater med kapacitet til at udskifte mere end 400.000 kubikmeter luft i timen.

airteams kunde på dette udfordrende projekt har været C.C. Contractor og vi har haft Midtconsult som rådgivere.

Multiarenaen har allerede i starten af oktober lagt gulv til sit første arrangement med 3500 medarbejdere fra Jyske bank. Efterfølgende har popdivaen Lady Gaga og prinsen af pop Prince optrådt til to udsolgte koncerter med op mod 15.000 mennsker.

Med 6 store ventilationsanlæg der udskifter sammenlagt 300.000 m3/h inde i selve arenaen, har gæsterne haft en behagelig og frisk luft omkring sig.

Billeder fra projektet

Thumb
Thumb
Thumb
Thumb
Thumb