Komfortventilation

FN Byen

FN Byen i København bliver organisationens nye hovedsæde og projektet forventes at være færdiggjort til indflytning ved årsskiftet 2012/13. Den internationale organisations fremtidige tilhørssted bliver opført som et energiklasse 1-byggeri, hvor energiforbruget vil blive 50 KwH pr. m2 per år eller mindre, og den får derfor en meget gunstig miljømæssig profil.

airteam har fået den krævende og spændende opgave at levere og montere ventilation til denne bæredygtige bygning, der omfatter ca. 28.000 etagemeter.

FN-byen er beliggende på Marmormolen i København, hvor høje sikkerhedskrav gør, at FN-Byen bliver placeret på en ø for sig selv, som vil være lukket for offentligheden. Det er de seks FN-organisationer, der allerede bor i Danmark, heriblandt UNICEF og WHO, som skal samles i den nye FN-By.

Arkitektfirmaet 3XN tegner byen og der vil i udformningen blive sat fokus på den kommende byudvikling på Marmormolen, hvor det desuden er planen, at der skal skabes et nyt offentligt område, erhvervsbyggeri, hotel samt boligområde. Det forventes, at de første byggetilladelser kommer på plads 1. november i år og at byggeriet herefter hurtigt vil gå i gang.

airteams kunde er E. Pihl & søn, rådgivere på opgaven er Orbicon/Leif Hansen og bygherre på FN Byen er By & Havn I/S

Billeder fra projektet

Thumb